Ympäristöllä on vaikutusta stressitasoon

Ympäristöllä on vaikutusta stressitasoon

Liiallinen stressi ei koskaan ole hyvä asia. Lievä stressi voi tietyissä tilanteissa auttaa suoriutumaan paremmin, mutta pidempiaikainen stressi voi aiheuttaa haastaviakin terveysongelmia. Stressiä kannattaakin pyrkiä vähentämään mahdollisuuksien mukaan, jotta hyvinvointi olisi ja pysyisi mahdollisimman korkealla tasolla. 

Oleskelu- ja asuinympäristöllä on yleensä paljon vaikutusta stressitasoon. Erilaiset äänet, valot, ärsykkeet ja jopa värit voivat aiheuttaa liiallista stressiä. Kannattaakin pyrkiä välttelemään stressiä tuottavia ärsykkeitä ja vähentämään sen mitä on mahdollista.

Suosi stressitöntä lomailua

Lomastressi on käsite, joka osoittautuu usein todeksi. Stressaantuminen itse loman takia on todella yleistä ja lomastressi syntyykin usein joko loman rahallisten kustannusten tai liian kiireisen aikataulun takia. Nykyään pyritäänkin suosimaan stressitöntä lomailua ja majoittautumista, joka onkin nykyisen, todella hektisen elämäntavan vuoksi todella hyvä. 
Enenevissä määrin erilaiset hotellit Helsinki alueella, sekä muissa suosituissa kohteissa ovat alkaneet panostaa rauhalliseen majoittautumiseen ja sen ansiosta onkin helppoa valita kohde, jossa loma on oikeasti lomailemista. Tämä onkin loistava keino vähentää stressiä toden teolla, jotta loma oikeasti virkistää.

Vähennä häiriötekijöitä parhaasi mukaan

Teetkö etätöitä? Onko työpaikallasi mahdollisuutta vaikuttaa työtilan häiriötekijöihin? Jos sinulla on joitain mahdollisuuksia vaikuttaa häiriötekijöihin, kaikki mahdollisuudet kannattaa hyödyntää. Melu, keskeytykset, erilaiset valot ja kiire ovat stressaavia tekijöitä ja yleensä vain häiritsevät työskentelyä. Työskentely-ympäristö onkin se missä iso osa elämää vietetään ja tätä kautta stressiä kertyy valtavasti. 

Jos mahdollista, esimerkiksi sulje ikkunat, radio ja televisio, sekä hiljennä mahdolliset tarpeettomat äänet puhelimestasi. Näin voit keskittää huomion vain työskentelyyn ja aivosi voivat paremmin, kun turhaa stressiä ei tule jatkuvien keskeytysten ja muiden huomioitavien asioiden takia.