Pidä taukoa etätöistä ja lähde kotoa jotta jaksat paremmin

Pidä taukoa etätöistä ja lähde kotoa jotta jaksat paremmin

Vaikka etätöiden tekeminen onkin monelle mahtava mahdollisuus, kun ei tarvitse tuhlata aikaa työmatkoihin ja stressata jatkuvasti kulkemista, voi se pidemmän päälle käydä puuduttavaksi. Jos aikaa vietetään jatkuvasti samojen seinien sisällä, on vaarana uupuminen ja seinien kaatuminen päälle. Tästä syystä kannattaakin pitää huolta henkisestä jaksamisesta ja mahdollisuuksien mukaan lähteä ulos kotoa.

Ota reippaasti omaa aikaa

Oman ajan ottaminen ei ole missään nimessä huono asia. Jotkut saattavat kokea oman ajan haluamisen tai edes sen ehdottamisen hankalaksi tai töykeäksi. Kuitenkaan sitä ei kannata hävetä, koska kaikki tarvitsevat jossain vaiheessa omaa rauhaa ja tilaa. Kannattaa siis sanoa muille suoraan, että nyt on tarve päästä rentoutumaan ja olemaan hetken rauhassa, jotta henkinen hyvinvointi pysyy yllä.

Oman tilan ottaminen parantaa henkistä jaksamista vähentämällä kuormitusta, joka tulee varsinkin herkillä ihmisillä jatkuvista kontakteista muiden ihmisten kanssa. Tämä on yleistä sekä työpaikoilla, että myös etätöitä tehdessä, jos samassa tilassa on jatkuvasti muita ihmisiä, kuten perheenjäseniä tai kämppiksiä. 

Lähde kotoa jonnekin huolettomaan paikkaan

Huolettomuus ja stressittömyys on iso osa tärkeää rentoutumista. Kun lähdet kotoa pois, voit ottaa asenteen ettet stressaa asioista ja annat muiden hoitaa ison osan asioista. Moni hotelli Helsingissä, Tampereella ja muissa suurimmissa kaupungeissa tarjoaakin kokonaisvaltaisen loman, jonka ansiosta saat helposti ravintolaillallisen, rentouttavan spa hoidon, sekä huonepalvelun ja vaikka kätevän pyykkipalvelun saman katon alta. Näin voit oikeasti ottaa rennosti, eikä sinun tarvitse huolehtia mistään. 

Ajattele siis terveytesi kannalta ja ota omaa aikaa ennen kuin on liian myöhäistä. Henkiseen hyvinvointiin panostaminen tulee kannattamaan tulevaisuudessa pidentyneenä jaksamisena ja työtehon pysymisenä.