Ota aikaa itsellesi ja laske stressitasoasi pienellä lomalla

Ota aikaa itsellesi ja laske stressitasoasi pienellä lomalla

Loma voi kuulostaa aluksi ”lentomatkalta kaukomaille”, mutta todellisuudessa loma voi olla pitkä tai lyhyt ja matka lomalle voi olla lähelle tai kauas. Lähelle lomaillessa etuna on lyhyempi matkustusaika ja helpompi saavutettavuus. Lähistöllä tai lyhyen matkan päähän lomailun etuna on myös usein halvempi hinta ja lyhyen matkan ansiosta matkustamisen aiheuttama stressi on paljon vähäisempi. 

Stressin vähentäminen on tärkeää jokaiselle ja pitkäaikainen stressi voikin aiheuttaa jopa fyysisiä oireita. Tästä syystä stressiä kannattaakin vähentää ja mikä olisikaan sen parempi keino stressin vähentämiseksi, kuin loma jonka aikana voit rentoutua täysin ilman turhia stressitekijöitä. 

Valitse lomakohde mielitekojesi mukaan

Haluatko lomallasi nauttia kauniista maisemista, luonnosta vai erilaisista palveluista? Kannattaa valita lomakohteesi sen perusteella mistä eniten pidät, jotta myös nautit mahdollisimman paljon. 

Jos haluat nauttia erilaisista palveluista, kuten esimerkiksi hemmottelevista hoidoista, shoppailuista ja ravintolapalveluista, esimerkiksi moni hotelli Helsingissä sijaitsee loistavalla paikalla, keskellä kaikenlaisia mahdollisuuksia. Näin voit lyhyen matkan etäisyydellä käydä nauttimassa kaikesta siitä mistä olet haaveillut ja unelmoinut.

Vai pidätkö mahdollisesti luonnon keskellä olemisesta? Jos saat voimaa luonnosta ja sen keskellä olemisesta ja haluat nauttia lomasi täysin rauhassa, on mahdollista hankkia majoitus luonnin keskellä olevasta hotellista tai jopa vuokrata mökki sitä varten. Luonnon keskellä mieli lepää ja parhaimmassa tapauksessa stressitaso laskee merkittävästi, auttaen kehoa toipumaan rasituksesta ja virkistymään.

Muista lomaillessa että olet lomalla

Monesti lomaillessa unohtuu että todellakin lomaillessa on tarkoitus lomailla, eikä esimerkiksi tarkistaa työsähköposteja ja viestejä. Muista että olet lomalla äläkä stressaa viesteistä, vaan laita kaikki ylimääräiset ilmoitukset pois ja esimerkiksi sähköpostiin automaattiseksi vastausviestiksi palaavasi lomalta tiettynä ajankohtana. Muista siis nauttia ja rentoutua niin hyvin kuin mahdollista!