Hääjuhlien suunnittelu

Hääjuhlien suunnittelu

Oletteko purjehtimassa avioliiton satamaan ja hääjuhlien suunnittelu on ajankohtaista? Kuten vanha sanonta sanoo, on hyvin suunniteltu jo puoliksi tehty, ja tämä pitää erityisen hyvin paikkansa häiden kohdalla. Monella on mielikuva stressaantuneesta parista, jotka marssivat alttarille aikataulut ja mahdolliset katastrofit päässä pyörien. Jotta ikimuistoisesta hetkestä voisi nauttia, kannattaa suunnittelut hoitaa hyvissä ajoin ja jos mahdollista, ulkoistaa jollekin muulle niin pitkälti kuin vain mahdollista.

Jos budjetti sallii, kannattaa vastuu sysätä muiden harteille. Hääsuunnittelijan palveluiden äärelle käännytään silloin, kun juhlista halutaan näyttävät mutta oma ajankäyttö, mielikuvitus tai kokemus juhlien järjestämisestä on rajallinen. Ammattilaisella on käytössään tietotaitoa, kokemusta ja verkostoja, joita hyödyntämällä omat juhlat nousevat seuraavalle tasolle.

Jos suunnittelun haluaa hoitaa itse, voi juhlan puitteet ja catering-palvelut kuitenkin ulkoistaa. Erilaiset kartanot, salit ja muut näyttävät tilat ovat upeita juhlapaikkoja. Myös luksushotellit, kuten esimerkiksi Klaus K sopivat häiden järjestämiseen, ja niissä myös kauempaa tulevien vieraiden majoitus hoituu kätevästi samalla. Häät voi järjestää myös puistossa tai vaikkapa omalla kotipihalla, jos lääniä löytyy vierasmäärän kestitsemiseen tarpeeksi.

Jos suunnittelu, askartelu ja ruuanlaitto isolle vierasjoukolle houkuttaa, aikataulu on joustava ja budjetti tiukka, voi kaiken myös tehdä ihan itse. Etuna tässä skenaariossa on se, että parin oma kädenjälki on näkyvissä. Itse tekeminen vaatii kuitenkin paljon suunnittelua: askarteluvälineiden, juhlaruokien, hääkarkkien tilaaminen ja muut asiat ottavat oman aikansa.

Oli oma häävisiosi mikä tahansa, kannattaa suunnittelu siis aloittaa tarpeeksi ajoissa, jotta stressi ei valtaa liikaa alaa hääpäivän juhlahumulta! Parhaat häät ovat mahdollisen stressittömät: silloin pari ehtii nauttia juhlista, vieraista ja ennen kaikkea toisistaan.