Categories
Uncategorized

Panosta ihon hyvinvointiin

Panosta ihon hyvinvointiin

Ihmisen iho on myös terveyden mittari ja sen takia terveillä elämäntavoilla on myös vaikutusta ihon hyvinvointiin. Ihoa voidaan hoitaa erilaisilla rasvoilla ja voiteilla mutta ihon pitäminen hyvässä kunnossa vaatii myös muutakin ja pelkkä rasvaaminen ei takaa terveyttä ja kaunista ihoa. Millä tavoin voi parantaa oman ihon hyvinvointia ja tehdä myös omasta olosta paremman sen kautta?

Ihon hyvinvointiin kuuluu myös ihan perinteiset keinot kuten riittävä unen määrä, stressittömät elämäntavat ja riittävä nesteytys auttavat pitämään ihoa hyvässä kunnossa. Huonot tavat kuten tupakointi ja liiallinen auringonotto kuluttavat ihoa ja ikäännyttävät sitä tavallista nopeammin. Nuoruudessa liiallinen auringonotto voi myös kostautua myöhemmin elämässä ihon osalta. 

Elämäntapoihin kuuluu myös muutakin kuten hyvä hygienia. Tämä tarkoittaa, että ihoa tulee puhdistaa riittävän usein ja on syytä käyttää puhtaita vaatteita ja vaihtaa myös lakanat riittävän usein. Hyvä hygienia takaa sen, että iho ei altistu koko ajan lialle ja sitä kautta vahingoitu turhaan. On myös muistettava puhdistaa meikit ja välillä on hyvä myös välttää meikkien käyttämistä, jotta iho pääsee olemaan normaalissa tilassa ilman meikkiä.

Ihon tarvitsee myös ravinteita ja niitä voi saada niin ravinnosta kuin myös voiteista ja rasvoista. Voiteiden ja rasvojen käyttö on suositeltavaa mutta on tärkeää tietää, millainen iho itsellä on ja millaiset rasvat ja voiteet soveltuvat oman ihon hoitoon. Erilaiset vitamiinipitoiset ruoat auttavat ihoa ja ovat muutenkin hyväksi terveydelle, joten on hyvä suosia monipuolista ruokavaliota, josta saa riittävästi oikeita vitamiineja ja hivenaineita. Iho tarvitsee myös rasvoja ja muita hivenaineita. Näitä ovat esimerkiksi rasvahapot, joita saa eläinperäisistä tuotteista tai lisäravinteina. Ja tietenkin kannattaa muistaa juoda vettä, koska se on ihon toiminnalle hyvin tärkeä asia.