Categories
Uncategorized

Vaivaton arki tuo hyvinvointia

Vaivaton arki tuo hyvinvointia

Jokainen meistä tietää sen tunteen, kun arki rullaa kevyen vaivattomasti ja tuntuu, kuin kaikki sujuisi kuin tanssi. Harvoin tämä auvoinen tunnetila kuitenkaan tapahtuu vahingossa ja suunnittelematta, vaan se on edeltänyt valintoja ja toimenpiteitä. Vaivattoman arjen luominen ei kuitenkaan ole mahdotonta, vaan siihen kykenee jokainen meistä pienten esivalmistelujen avulla.

Yksi tärkeimmistä avaintekijöistä vaivattomaan arkeen on suunnitelmallisuus. Kun tiedät, mitä kulloinkin tulee tapahtumaan, voit kevyin mielin tehdä myös vapaa-ajan mieluisia suunnitelmia, kun mielessä eivät pyöri kotiaskareet. Kokeile kirjoittaa mieleen herääviä tehtäviä listaan ja toteuta niitä kirjatussa järjestyksessä silloin, kun sinulla on aikaa. Iltaisin lasten mentyä nukkumaan voit vaikkapa järjestää keittiön aterinlaatikot tai pestä vihdoin ja viimein jääkaapin. Kun pieniä arjen askareita hoitaa säännöllisesti, ne eivät kerry ja tunnu loputtomalta listalta.

Välillä on paikallaan tehdä arjesta luksusta. Kokeile vaikkapa syödä lounas hienommassa ravintolassa tai mennä töiden jälkeen taidenäyttelyyn. Uskallamme vaikka vannoa, että saat arkeesi hieman juhlan tuntua! Pieni, mutta toimiva keino on myös hankkia kaunis tarjotin, jolla silloin tällöin tarjoilet aamiaisen sänkyyn. Aamiaisen voi tarjoilla toki perheelleen tai puolisolleen, mutta sen voi tehdä myös ihan vain omaksi iloksesi. Kata aamiainen kauniille astioille ja nauti hotellitasoisesta herätyksestäsi.

Tuoksut ovat elementti, joilla saa tuotua arkeen ripauksen ylellisyyttä. Testaa suihkuttaa tyynyysi laventelisuihketta ennen nukkumaan menoa ja koe sen rentouttava vaikutus. Aamuisin voit tuoksutella sitrustuoksua, jolla on piristävä aromaterapeuttinen vaikutus. Luksusparfyymiin panostaminen toimii myös usein silloin, kun kaipaat itsevarmuutta. Kokeile siis suihkauttaa hieman hajuvettä ranteisiisi ensi kerralla, kun olet matkalla työhaastatteluun!