Categories
Uncategorized

Sinustako videobloggaaja?

Sinustako videobloggaaja?

Elämme aikakaudella, jolloin kuka tahansa meistä voi ryhtyä pitämään julkista päiväkirjaa internetissä ja kokoamaan itselleen yleisön, joka on kiinnostunut juuri meidän elämästämme. Teksti- ja kuvamuodossa rakennettuja päiväkirjoja kutsutaan blogeiksi ja videomuodossa kuvattuja videoblogeiksi eli vlogeiksi. Vaikka blogit ja vlogit ovat nykyään todella suosittuja, ei ole liian myöhäistä kokeilla sellaisten tekemistä itsekin. Et voi tietää, onko jossakin juuri sinun elämästäsi ja kiinnostuksen kohteistasi kiinnostunut yleisö, joka odottaa innolla kuulevansa sinusta!

Videobloggaamisen aloittaminen on helppoa. Tarvitset tilin videopalveluun, yleensä YouTubeen. Nimimerkiksi kannattaa valita oma nimi tai kiinnostuksesi kohteista kertova nimi. Jos olet aikuisbaletista kiinnostunut uranainen, nimimerkkisi voisi olla vaikkapa Bisnesnainen baletin pyörteissä. Tällöin kanavallesi päätyvät ihmiset tietävät heti, mistä on kyse.

Videobloggaajan uran aloittamiseen ei tarvita erikoisia laitteita; yleensä kännykän kameralla saa kuvattua aivan tarpeeksi laadukasta videota. Voit myöhemmin kuitenkin harkita järjestelmäkameran hankkimista. Myös hyvään mikkiin ja mahdollisesti lisävalaistukseen kannattaa panostaa, sillä Suomen talvet ovat melko ankaria, mitä päivänvalon määrään tulee. Jos haluat kuvata ulkona liikunnallista harrastusta, esimerkiksi maastopyöräilyä, kannattaa ehdottomasti hankkia kestävä gopro kamera. Kameraa on helppo liikutella, se kestää erilaisia sääolosuhteita ja sen saa kiinni esimerkiksi kypärään. Kypärään sijoitettu kamera mahdollistaa upeaan videomateriaaliin esimerkiksi kajakointireissulta tai patikkamatkalta.

Kun teet videoita säännöllisesti, seuraajamääräsi alkaa yleensä kasvaa nopeasti. Alku voi olla tahmeaa, sillä YouTuben algoritmi suosii aktiivista sisällöntuottajaa, jolla on jo jonkin verran sisältöä kanavallaan. Kun kuitenkin jatkat sinnikkäästi ns. tyhjälle yleisölle puhumista, ei aikaakaan, kun sinulle kertyykin jo useita uskollisia seuraajia. Seuraajia kannattaa aktivoida esimerkiksi antamalla heidän vaikuttaa seuraavan videon aiheeseen. Videoblogien maailma on jännittävä ja palkitseva!