Categories
Uncategorized

Vedensaanti on tärkeää hyvinvoinnin kannalta

Vedensaanti on tärkeää hyvinvoinnin kannalta

Vedensaanti ja nesteytys on hyvinvoinnin kannalta ensiarvoisen tärkeää. Kehosta noin 70 prosenttia on nestettä ja kehon toiminnan kannalta onkin tärkeää että nesteet kiertävät hyvin. Nestettä olisikin tarve saada noin 2-3 litraa päivässä, josta lisäksi osa saadaan ravinnosta, ruoan mukana. Aineenvaihdunnan
lisäksi myös iho tarvitsee vettä voidakseen hyvin. Veden juominen onkin hyvä keino ylläpitää hyvää ihoa ja
elinvoimaisuutta.

Monesti unohdetaan juoda vettä tarpeeksi. Kuitenkaan veden juominen ei ole vaikeaa, mutta vettä unohdetaan juoda usein vain siitä syystä ettei se maistu miltään. Oikeanlaisen vedenjuontirytmin ja tavan löytäminen on avainasemassa siinä että vettä saa helpommin juotua. Kun vettä juo tarpeeksi, siihen tottuu ja todennäköisesti jatkossa juot helposti oikean, tarvittavan määrän vettä.

Tee vedenjuomisesta helppoa

Tekemällä vedenjuonnista rutiinin, esimerkiksi laittamalla pöydälle kannun ja hyvän kokoisen Iittala juomalasin ja päättämällä että juot muutaman tunnin välein lasillisen vettä, saat helposti luotua rutiinin, joka voi jopa auttaa yleiseen vireystilaan.

Pidätkö kuumista juomista? Voit erityisesti kylminä vuodenaikoina juoda lämmintä virvoketta, kuten kahvia
tai teetä. OBH Nordica vedenkeitin onkin hyvä valinta nopeaan kuuman veden keittämiseen, jotta lämmin juotava valmistuu nopeasti. Juomat ovatkin hyviä nesteen lähteitä ja kannattaakin hyödyntää lempijuomia tarpeellisen nesteytyksen ylläpidossa.